Tijd voor een feestje

Bario de Santa CruzSEVILLA (Spanje)   Terwijl Nederland voor de derde keer in lockdown gaat, lopen we door Sevilla. Hier gaat het leven gewoon door. Alleen de mondkapjes van de meisjes verraden dat in de bijzondere tijden die we leven.

 

Het is een uur of elf ’s avonds en we drinken wat op een terrasje midden in de Bario de Santa Cruz. Hier is Sevilla het oudst en op haar mooist. Vooral ‘s avonds als de meeste toeristen vertrokken zijn en de straatjes er verlaten bij liggen. Je hoort je eigen voetstappen, je schaduw brengt je naar huis.

Naast ons tafeltje op de hoek van de Ximenez de Enciso en de Meson del Moro staat een groepje meisjes. Zo te zien zijn ze een vrijgezellenfeestje aan het vieren. Hun mondkapjes horen erbij. Sowieso in de oude binnenstad van Sevilla met zijn straatjes die nauwelijks anderhalve meter breed zijn.

Hier in de stad lijkt niemand moeite te hebben om met een mondkapje te lopen, als ik het vergelijk met het gedoe dat er in Nederland meestal over is. Mijn vergelijking zal ongetwijfeld niet kloppen, maar in de Bario de Santa Cruz hebben ze nog ruimte voor een feestje.
(december 2021)

Sevilla in Plaatselijk Belang