Gids AsserbosWANDELGIDS ASSERBOS

opdracht:
schrijven gids Asserbos
opdrachtgever:
VVV Assen

In 1996 maakte ik de Wandelgids voor het Asserbos in opdracht van de Asser VVV, destijds onder de onvermoeibare leiding van Joke Klosters. Dit project kon worden uitgevoerd dankzij een bijdrage van de Kiwanis Assen die hiervoor een speciale actie hadden gevoerd. Destijds hadden we veel contact met Peter Brandtner van de Kiwanis. Harry Cock maakte de foto's, Erik Heythekker van Grafiplan deed de vormgeving.
Behalve het boekje kwam er in het kader van het project een informatiebord op de parkeerplaats van de Nieuwe Vijver te staan.

Bij het schrijven baseerde ik me op bestaand informatiemateriaal waaronder twee uitgebreide artikelen van Jan Battjes die kort daarvoor in het Asser Historisch Tijdschrift verschenen waren. De IVN-Werkgroep Natuurpaden Asserbos maakte voor het boekje routebeschrijvingen in vier seizoenen.

Inmiddels is de Wandelgids allang uit de handel. Voor de liefhebbers heb ik hem hier als pdf geplaatst!  Ook beide artikelen van Jan Battjes over het Asserbos (AHT 93-4) en De Eerste Steen (AHT 94-2) heb ik er onder dankzegging aan de auteur als pdf bij gezet. (maart 1996)

Sinds december 2023 heeft de Wandelgids een opvolger in de vorm van de Kleine Gids van het Asserbos, die ik voor Het Drentse Landschap maakte.