Loop Oude DiepDE LOOP VAN HET OUDE DIEP

opdracht:
teksten langeafstandswandeling
opdrachtgever:
Het Drentse Landschap

De eerste editie van De Loop van het Oude Diep verscheen in 2008 en was inmiddels uitverkocht. We wilden een nieuwe Loop maken volgens de formule waarmee we met De Loop van de Drentsche Aa zijn begonnen: de route in twee richtingen te lopen, meer informatie onderweg en meer aandacht voor kunst en cultuur.
Bovendien was de route zelf in de loop van de tijd achterhaald. De Loop van het Oude Diep kon stukken mooier, vonden we! En zoiets is bij routeontwikkelaar Roelof Huisman nooit tegen dovemans oren gezegd!

Liep de eerste editie van Hoogeveen naar Orvelte, de tweede editie brengt de wandelaar in negen etappes van dertien kilometer van Assen naar Hoogeveen of omgekeerd. Beide richtingen staan in de tekst beschreven.
Samen metDe Loop van de Reest en De Loop van de Drentsche Aa vormt De Loop van het Oude Diep nu één grote langeafstandswandeling: in dertig etappes van Meppel naar Groningen!

Net als bij De Loop van de Drentsche Aa tekende Roelof Huisman voor de routebeschrijvingen en schreef ik de teksten van het routeboekje. Hans Dekker maakte voor dit deeltje vrijwel alle foto’s.
Opnieuw deed Claudia Gravestijn de vormgeving. Ze maakte er weer een opvallend boekje van tussen al die 'gewone' wandelboekjes. Sonja van der Meer van Het Drentse Landschap coördineerde de productie.

De Loop van het Oude Diep telt 120 pagina’s en kost 13,50 euro (ISBN 978.90.803447.4.7). Het boek is te bestellen in de boekhandel en via de webshop van Het Drentse Landschap op www.drentslandschap.nl.
(2008-4) (2014-4)