Loop Drentsche Aa LOOP DRENTSCHE AA

opdracht:
teksten langeafstandswandeling
opdrachtgever:
Het Drentse Landschap

 De Loop van de Drentsche Aa is het derde boekje in de serie langeafstandswandelingen van Stichting Het Drentse Landschap. Eerder verschenen De Loop van de Reest (2003) en De Loop van het Oude Diep (2008).

De onvermoeibare Roelof Huisman slaagde erin platgetreden paden te vermijden en in tien etappes 150 kilometer verrassende wandelpaden te vinden tussen Assen en Groningen.
De ‘Loop’ begint in Assen en brengt de wandelaar eerst een flink eind naar het zuiden. Vlakbij het dorp Elp ligt het meeste zuidelijke brongebied van de Drentsche Aa ligt waar het Amerdiep ontspringt. Verderop naar het oosten voert De Loop van de Drentsche Aa naar het begin van het Andersche Diep. Vervolgens gaat de route min of meer zigzaggend door het stroomdal van de Drentsche Aa noordwaarts. Uiteindelijk komt de wandelaar in de stad Groningen via het Hoge en het Lage der Aa bij de plek uit waar de Drentsche Aa in het Reitdiep stroomt.

Net als bij de twee andere ‘Lopen’ schreef ik alle teksten van het routeboekje en deed Claudia Gravestijn de vormgeving. Zoals gebruikelijk zaten Sonja van der Meer en Teddy van Bezuijen van Het Drentse Landschap in de redactie, deze keer versterkt met Kees van Son van Staatsbosbeheer.

Sophie Timmer wijdde een aflevering van haar kunstprogramma Bartissimo op RTV Drenthe aan de schilderijen en gedichten over de beek die we in De Loop van de Drentsche Aa opnamen. Klik hier voor een link op YouTube naar deze aflevering van het programma.

De Loop van de Drentsche Aa telt 120 pagina’s en kost 13,50 euro. Het boek is te bestellen in de boekhandel en via de webshop van Het Drentse Landschap op www.drentslandschap.nl. (2011-11)