Featured

LandschapsgidsB&VLANDSCHAPSGIDS 2023
opdracht:
maken nieuwe editie
opdrachtgever:
Het Drentse Landschap

In 2019 maakten we ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van Het Drentse Landschap de Landschapsgids Drenthe. Het was de opvolger van het Handboek Het Drentse Landschap dat in 1996 voor het eerst verscheen en in 2003 een tweede editie kreeg.

De Landschapsgids 2019 werd aan de beschermers van Het Drentse Landschap toegestuurd en werd daarna als welkomstcadeau naar de nieuwe beschermers verstuurd. Vorig jaar kwam het einde van de stapel in snel tempo in zicht en besloot Het Drentse Landschap een nieuwe editie te maken.

Samen met Paulien Zomer van Het Drentse Landschap en André Diepgrond van In Ontwerp maakte ik de editie 2023 van de Landschapsgids om de gids up-to-date te maken en onder andere de nieuwe terreinen en het nieuwe erfgoed aan de gids toe te voegen Ook bleek het vijf jaar na dato op tientallen plaatsen in het boek noodzakelijk om de gegevens aan te passen.
Om je een indruk te geven hoe snel Het Drentse Landschap zich sinds 2019 heeft ontwikkeld, het rijtje nieuwe terreinen in de gids: De Branden (Gasselte), Diepstroeten (Assen), Flessenhals (Borger), Ooster- En Westerzand (Uffelte), Westersche Veld (Rolde) en Zandgat Kostvlies (Gasselte). In deze vijf jaar tijd groeide het totale oppervlak van de terreinen met bijna 2000 hectare.

De 272 pagina’s tellende nieuwe Landchapsgids Drenthe kost € 19,50 is o.a. te bestellen via de webwinkel van Het Drentse Landschap op www.drentslandschap.nl.
{2024-11)