Geopark PublieksfolderALGEMENE FOLDER GEOPARK

opdracht:
schrijven tekst publieksfolder
opdrachtgever:
Geopark de Hondsrug

De eerste publieksfolder voor Geopark de Hondsrug maakten we in 2012. ‘We’ zijn in dit verband Liesbeth Simon die de communicatie voor Geopark doet, vormgever Arjen Snijder en ondergetekende.
De folder wordt steeds in giga-oplages verspreid. Ze komen in de folderrekken van veel accommodaties in Drenthe en bij toeristische trekpleisters. We hadden de oude folder in de loop van de tijd al een paar keer vernieuwd en aangepast. Zo langzamerhand hadden we het gevoel dat we weer ‘ns helemaal opnieuw zouden moeten beginnen...

De nieuwe folder is het resultaat van een snelle actie. Opvallend verschil met de ‘eerste generatie’ folders is het formaat. We zijn van een tweeslag A4 naar een folder van 42 x 40 cm gegaan. Als je die vier keer vouwt, kom je uit op een formaat van 12 cm hoog en 10 cm breed en daarmee past-ie nog steeds prima in de folderrekken...
De tekst hebben we opgebouwd rond een grote kaart van het Hondsruggebied met foto’s van de plekjes die je onderweg niet mag missen. De achterkant van de folder is opgesplitst in thematische artikeltjes plus een overzicht van de zeven expeditiepoorten van het Geopark, zeven locaties in het Hondsruggebied om met de Geopark-thema’s te komen kennismaken.
Qua communicatie zijn we uiteraard zo dicht mogelijk in de buurt van onze oorspronkelijke boodschap gebleven. We hebben wel geprobeerd deze nóg korter en krachtiger neer te zetten: Geopark de Hondsrug vertelt je het verhaal van het landschap van Oost-Drenthe!
Klik hier voor een pdf van de nieuwe folder (september 2015)