Featured

Loop Drentsche Aa LOOP DRENTSCHE AA
opdracht:
teksten langeafstandswandeling
opdrachtgever:
Het Drentse Landschap

Twaalf jaar na de eerste editie kon gelukkig een nieuwe editie van De Loop van de Drentsche Aa verschijnen. Inmiddels zijn er vijf langeafstandswandelingen van Het Drentse Landschap verschenen.

De nieuwe editie van de Loop van de Drentsche Aa heeft Het Drentse Landschap in samenwerking met het Nationaal Park Drentsche Aa ontwikkeld. We noemen het een tweede editie, maar eigenlijk is het een compleet nieuwe wandeling geworden. Deze langeafstandswandeling is bedacht door Jaap Verhulst en net zoals al onze andere ‘Lopen’ zijn het uitwerken van de route en de routebeschrijving het werk van mijn geode vriend Roelof Huisman.
Met vormgever Claudia Gravestijn vierde ik onze twintigjarige samenwerking vanaf de allereerste Loop van de Reest. Bij de 2023-editie van deze Loop horen ook de namen van collega Henk van den Brink, die de helft van de teksten schreef, en Paulien Zomer van Het Drentse Landschap, die de nieuwe editie produceerde.

De nieuwe editie van de Loop van de Drentsche Aa heeft de vorm van een rondwandeling gekregen die je zowel in Assen als in Groningen kunt starten. De wandeling bestaat uit negen etappes van gemiddeld negentien kilometer, maar je kunt ze zo kort en lang maken als je zelf wilt.

De Loop van de Drentsche Aa is onder andere te bestellen via de webwinkel van Het Drentse Landschap op www.drentslandschap.nl. (2023-11)