Featured

Assen anders bekeken 2ASSEN ANDERS BEKEKEN  2
opdracht:
schrijven tekst wandelroute
opdrachtgever:
Kunstpodium CAMPIS

 

Begin 2022 ging Kunstpodium CAMPIS in een mooie expositieruimte in de Kerkstraat in Assen van start. Bij CAMPIS willen ze echter méér dan alleen een galerie zijn. Vandaar onder andere dit plan om met bijzondere wandel- en fietsroutes Assenaren en bezoekers van de stad te laten kennismaken met de kunst op straat.
Onder enthousiaste aanvoering van George Herfkens, mede-initiatiefnemer van CAMPIS, maakten Martin Hiemink en ik de teksten voor de eerste wandelroute Assen anders bekeken die in 2022 verscheen.

Het succes van de eerste route smaakte naar meer en vandaar een jaar later een tweede Assen anders bekeken. Deze keer geen wandeling, maar een fietsroute. Fotograaf Harry Cock maakte opnieuw prachtige foto’s van de beelden onderweg en Gerard Alberts tekende weer voor de vormgeving.

Assen anders bekeken 2 beschrijft een ruim twintig kilometer lange fietstocht van het station door Assen-Zuid, langs de zuidkant van de stad, door de wijk Baggelhuizen en via het dorp Witten naar Kloosterveen. Vervolgens brengt de route je door het westen van de stad via het Asserbos terug naar het startpunt. Onderweg kom je langs meer dan dertig kunstwerken in de openbare ruimte.

Assen anders bekeken 2 is een bijna honderd pagina’s tellend boekje in het formaat 10 x 15 centimeter. Het is voor 5,00 euro te koop bij Kunstpodium CAMPIS (Kerkstraat 31 Assen, www.campis.nl), de VVV, het Drents Museum en in de boekhandel in Assen. (november 2023)

campis2 spread