Assen anders bekekenASSEN ANDERS BEKEKEN  1

opdracht:
schrijven tekst wandelroute
opdrachtgever:
Kunstpodium CAMPIS

Begin 2022 ging Kunstpodium CAMPIS in een mooie expositieruimte in de Kerkstraat in Assen van start. Bij CAMPIS willen ze echter méér dan alleen een galerie zijn. Vandaar onder andere dit plan om met bijzondere wandel- en fietsroutes Assenaren en bezoekers van de stad te laten kennismaken met de kunst op straat.

Onder enthousiaste aanvoering van George Herfkens, mede-initiatiefnemer van CAMPIS, maakten Martin Hiemink en ik de teksten voor de eerste wandelroute Assen anders bekeken.
Fotograaf Harry Cock maakte prachtige foto’s van de bezienswaardigheden onderweg en Gerard Alberts tekende voor de vormgeving.

Assen anders bekeken beschrijft een wandeling van zes kilometer langs zo’n veertig opvallende punten in en rond het zuidelijke deel van de Asser binnenstad. Het gaat niet alleen om beelden en andere kunst, maar ook om bezienswaardigheden als bijzondere architectuur en opvallende details.

Assen anders bekeken is een bijna honderd pagina’s tellend boekje in het formaat 10 x 15 centimeter. Het is voor 5,00 euro te koop bij Kunstpodium CAMPIS (Kerkstraat 31 Assen, www.campis.nl), de VVV en in de boekhandel in Assen. (augustus 2022)