Loop Reest4LOOP VAN DE REEST

opdracht:
teksten langeafstandswandeling
opdrachtgever:
Het Drentse Landschap

Uitgangspunt van de langeafstandswandeling De Loop van de Reest is het ongekend fraaie landschap aan weerszijden van de Reest, het grensriviertje van Drenthe en Overijssel. In juni 2018 is verscheen de vierde editie van De Loop van de Reest. Qua aanpak is de nieuwe editie identiek aan recente langeafstandswandelingen van Het Drentse Landschap als De Loop langs de Hunebedden.

De eerste editie van deze destijds eerste langeafstandswandeling van Het Drentse Landschap was in 2003 snel uitverkocht en in 2004 kon er al een geactualiseerde tweede druk verschijnen. In 2009 volgde de derde druk van De Loop van de Reest met de nodige route-aanpassingen, maar ook deze raakte uitverkocht… In totaal zijn er van de eerste edities meer dan 5000 boeken over de toonbank gegaan!

De route van de vierde editie van de Loop van de Reest is geheel vernieuwd en aangepast. Bedenker van deze nieuwe route is Eric van der Bilt die tal van nieuwe paden en paadjes ontdekte en erop lette dat je zoveel mogelijk over onverharde paden loopt.
De Loop van de Reest is bijna 160 kilometer lang geworden en verdeeld in acht etappes. Je kunt overigens zelf het aantal kilometers bepalen dat je per keer wilt wandelen. Onderweg passeer je de Reest maar liefst twintig keer.

Net al bij haar andere langeafstandswandelingen zorgt Het Drentse Landschap er ook bij De Loop van de Reest voor dat je eventuele tussentijdse (tijdelijke) routewijzigingen zo snel mogelijk op een speciale pagina van de website kunt downloaden.

Roelof Huisman deed voor deze Loop van de Reest de redactie van de routebeschrijvingen. Ik maakte een compleet nieuwe tekst voor het boekje en verzorgde de beeld- en eindredactie. Voor de vierde keer tekende Claudia Gravestijn voor de vormgeving van het eigenwijze boekje.

De Loop van de Reest telt zo’n 100 pagina’s. De Wire-O ring maakt het boekje handig in gebruik onderweg. Het kost € 13,50 (ISBN 978-90-803447-8-5). Je kunt het boek bestellen in de webwinkel van Het Drentse Landschap, maar het is uiteraard ook via de boekhandel verkrijgbaar.
(2018-06) (2014-04) (2003-04)