Folder AsserbosONTDEK HET ASSERBOS

opdracht:
schrijven tekst wandeling
opdrachtgever:
Stichting Het Drentse Landschap

Sinds najaar 2015 werkt Stichting Het Drentse Landschap met de gemeente Assen samen in het nieuwe Duurzaamheidscentrum aan de rand van het Asserbos. Om de bezoekers het bos goed te laten zien, hebben we van de wandelroute die we eerder in het Kwartaalblad 2009/4 van Het Drentse Landschap publiceerden, een nieuwe wandelfolder gemaakt. De folder kun je gratis in het Duurzaamheidscentrum ophalen.

Onderweg brengen we je naar plekken die veel vertellen over de geschiedenis van het grote stadsbos dat meer dan 100 hectare groot is. De wandeling komt door het uit de middeleeuwen stammende kloosterbos dat tot de oudste bossen van Nederland hoort.
Verderop maak je kennis met een bijzonder sterrenbos, in de achttiende eeuw aangelegd door de Landschap Drenthe met de bedoeling om geld aan de houtproductie te verdienen. De route komt ook langs de drie oude Asser begraafplaatsen die aan de rand van het bos te vinden zijn.

Voor mij is het altijd heel bijzonder om over ‘mijn’ Asserbos te schrijven. Elke morgen loop ik met de hond door het bos en kom ik langs plekken waar ik mijn hele leven al rondgestruind heb.
Ooit hoop is nog eens een boek over het Asserbos te kunnen schrijven. Een eerste beginnetje was in 1996 toen ik in opdracht van de VVV Assen de Wandelgids voor het Asserbos maakte. Klik hier voor een pdf van het allang uitverkochte gidsje. (november 2015)