Israël 75 jaarISRAËL 75 JAAR

opdracht:
eindredactie manuscript
opdrachtgever:
Kees Andriesse

Vanaf zijn twintigste reist Kees Andriesse met enige regelmaat naar Israël. Zelf vertelt hij erover: ‘Ik ben er vaak geweest en heb er heel veel mensen ontmoet. Hoewel ik kritisch ben over de Israëlische politiek, heb ik wat met dat land en met de mensen die er wonen.’
Zijn eigen ervaringen in het land noteerde hij in het boek Israël 75 jaar | Bekijk het maar. Deels zijn het dagboekverhalen die hij maakte tijdens de vele groepsreizen die hij begeleidde. Door het boek heen lopen van jaar tot jaar de gebeurtenissen die sinds 1948 het lot van Israël hebben bepaald.

Kees Andriesse vroeg me om zijn boek te redigeren. Werkend aan het manuscript verraste hij me met zijn bijzondere observaties onderweg en de enorme hoeveelheid informatie over Israël en zijn bewoners die hij in de loop van de tijd voor zijn boek had verzameld.
Albert Smit verzorgde de vormgeving en productie van Israël 75 jaar | Bekijk het maar. Het is een boek geworden van 200 pagina's in hardcover in het formaat  21 x 28 cm. In het boek staan vele tientallen foto’s die Kees tijdens zijn reizen maakte.

Als je meer over Israël 75 jaar | Bekijk het maar wilt weten, vind je hier een aantal pagina's.
Kijk voor meer informatie op www.keestravel.nl. Daar kun je het boek ook bestellen.