SDMBEDREIGD ERFGOED BEHOUDEN

opdracht:
eindredactie jubileumboek
opdrachtgever:
Stichting Drents Monument

Stichting Drents Monument bestond in 2011 twintig jaar. Ze vroeg haar projectcoördinator Wim Postma om de geschiedenis van de stichting uit te zoeken en er een boek over te maken.  Bedreigd erfgoed behouden beschrijft twintig projecten waar Drents Monument intensief bij betrokken geweest is om het van de ondergang te redden en een nieuwe bestemming te geven. Voorbeelden zijn de kalkovens bij Dieverbrug, de Turfstrooiselfabriek in Erica, de oude Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, de Meisjesvakschool in Coevorden en de Aemilianuskerk in Veenhuizen.

De stichting vroeg mij om de tekst waar nodig te herschrijven. Men was bang dat de focus van het boek té dicht op de stichting zou zitten waardoor het een breder publiek niet zou aanspreken. Ik kreeg alle ruimte van Drents Monument (én van de auteur) om een flinke eindredactie te plegen.
Willem Dijkstra van In Ontwerp bedacht een eigentijdse ‘niet-historicerende vormgeving’ voor het ruim 100 pagina’s tellende boekje, tot en met gps-locaties aan toe. (september 2011)

Wie het boekje wil bestellen, kan terecht op www.drentsmonument.nl.