Expeditiepoort NatuurGEOPARK EXPEDITIEPOORTEN

opdracht:
schrijven teksten expositie
opdrachtgever:
De Hondsrug Geopark

Geopark de Hondsrug stuurt zijn bezoekers ‘op expeditie’ naar de mooiste plekjes in het Hondsruggebied. Als startpunt van de verschillende thema’s worden grotere en kleinere exposities ingericht waar de bezoekers  kunnen kennismaken met zo'n thema. Geopark noemt ze expeditiepoorten. Kijk ook op de pagina Geopark de Hondsrug.

Tot nu toe ben ik als tekstschrijver bij het maken van drie van de zeven expeditiepoorten betrokken geweest. Bij de expedities IJstijden en Prehistorie in het Hunebedcentrum in Borger werd ik aan het eind van de rit gevraagd de teksten te redigeren. Bij de expedities Water en Natuur was ik van het begin af aan betrokken.

Bij de expeditiepoorten Water en Natuur werkten we met hetzelfde kleine team. Harrie Wolters van Geopark trad op als coördinator en regelaar. Ik was er voor de teksten en de creatieve hoofdrol was steeds weggelegd voor Kim de Regt die in Amsterdam het bureau Make me think heeft.
Kim slaagde erin met een bescheiden budget twee prachtige exposities te bouwen. Hij zat er steeds bovenop en onderweg ontsnapte er niets aan zijn aandacht. Ik heb heel plezierig met Kim samengewerkt en al doende veel (bij)geleerd over het communiceren met teksten in een 3D-omgeving. (2014-9)

 

exppoort g

Expeditiepoort Natuur

De Expeditiepoort Natuur is in Informatiecentrum Homanshof van Staatsbosbeheer, Lunsenhof 20, 9467 PM Anloo.
Op de foto hieronder ziet u hoe Kim de Regt in een soort glazen ‘garderobekast’ een presentatie heeft gemaakt in een aantal 'lagen' om de beperkte ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken.

 

 

 

 

 

 

bloemert g

Expeditiepoort Water
De Expeditiepoort Water is inde voormalige kampwinkel van Waterpark De Bloemert, De Bloemert 1, 9475 TG Midlaren.
Als u in De Bloemert gaat kijken, zal u de metersgrote tekening - hieronder een fragment van die tekening - van Jouke Nijman beslist niet ontgaan die u een kijkje gunt op die plek 2000 jaar geleden.

 

 

 

 

tekening Jouke Nijman