SCRSTICHTING CERTIFICERING RESTAURATIE
opdracht:
ontwikkelen publiciteitsmateriaal
opdrachtgever:
Stichting Certificering Restauratie

 

Sinds eind 2014 is Stichting Certificering Restauratie actief. De stichting maakt een onafhankelijk Register Kennis + Kunde met gekwalificeerde bedrijven in de restauratiesector. n. In het register kan iedereen bedrijven vinden die met hun restauratieprojecten bewezen hebben kwaliteit te leveren. Op dit moment werkt SCR voor de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel.

In 2015 kreeg ik de opdracht van het stichtingsbestuur een communicatieplan te schrijven. We besloten ons primair te richten op de restauratiebedrijven zelf om de nodige naamsbekendheid te genereren. En we wilden één duidelijke boodschap communiceren: SCR stelt jou als bedrijf in de gelegenheid om je vakmanschap aan te tonen.
In samenspraak met adviseur Henk Lohrengel maakte ik samen met vormgever Erik Heythekker van Grafiplan een brochure met actuele informatie voor de doelgroep. Daarnaast maakten we een flyer om een breder publiek informatie over de SCR te kunnen geven.

Boris Stokman bouwde de site www.screstauratie.nl. Belangrijke randvoorwaarde van de opdrachtgever was dat onderhoudsarm moest worden. Boris maakte in WordPress een opvallende en verrassende site die feitelijk slechts één pagina telt.

U kunt de brochure en de flyer van Stichting Certificering Restauratie als pdf downloaden.

(2016-06)