Een nieuwe boulevard voor Puerto Naos

Puarto NaosLA PALMA (Canarische Eilanden)   Als we naar La Palma gaan, gaan we altijd naar Puerto Naos. Het dorp ligt halverwege de westkust van het eiland. Een kleine boulevard met wat straatjes erachter. Middenin Puerto ligt een enorm rotsblok op het strand. Bovenin staat de Heilige Maagd in een nis achter een groezelig raampje. Op het hoekje ligt Bar La Moncloa. Nergens gaat de zon mooier onder dan vanaf het terras van La Moncloa.

Iedereen weet dat het niet goed gaat met de economie van Spanje en de Canarische Eilanden. Dus gaat het ook niet goed met La Palma. Hoe zorgen we ervoor dat we Puerto Naos goed op de toeristische kaart krijgen, moet het gemeentebestuur hebben bedacht. Over het antwoord hoefden ze - vrees ik - niet lang na te denken. Ze besloten om de boulevard van het dorp te 'upgraden'. Kennelijk wist de Eilandraad van La Palma een flink EG-potje voor de toeristische infrastructuur aan te boren. Hoe het ook zij: het project ging het afgelopen najaar voortvarend van start.

Als wij in maart in Puerto Naos zijn, is men echter nog druk bezig met het Boulevard-project. De bodem wordt bedekt met glimmend nep-marmer. Prachtige design-lantaarnpalen en tientallen jonge palmbomen lichten alvast een tipje van de sluier van de nieuwe boulevard op. Vooralsnog weerhouden hoge hekken iedereen ervan om het gebied te betreden. Er wordt nog dagelijks gewerkt op de boulevard.

Bij Bar La Moncloa hebben ze zo langzamerhand weinig hoop op een snelle afloop van het project. Het zou vóór het begin van het seizoen klaar zijn, was destijds beloofd. Inmiddels is het half maart en nog steeds gieren de haakse slijpers dagelijks de vloerbedekking op maat.
Het zal nog wel even duren in Puerto Naos. We bestellen nog maar 'ns 'Dos y dos'. De jongen van de bar weet het: twee glaasjes witte wijn en twee flesjes Dorada. We komen hier vast weer terug. Dan zien we wel wat ervan gekomen is...
(maart 2013)


P.S.1 Wie de gebeurtenissen in Puerto Naos live wil beleven, kan de boulevard van minuut tot minuut gadeslaan op de webcam van een plaatstelijke autoverhuurder.
P.S.2 Eind mei zagen we tot onze grote schrik dat de enorme ficusboom vóór La Moncloa inmiddels met het oog op de vaart der volkeren gesneuveld was.