Feest VerbindingFEEST DER VERBINDING

opdracht:
afscheidsnummer Eric van der Bilt
opdrachtgever:
Het Drentse Landschap

Eind mei 2016 is Eric van der Bilt als directeur van Het Drentse Landschap is jl. met pensioen gegaan. Eric werkte zo’n veertig jaar voor de stichting, de afgelopen twintig jaar als directeur.
Bij zijn afscheid verscheen een speciaal nummer van het Kwartaalblad van Het Drentse Landschap dat we net als zijn afscheidsbijeenkomst Feest der Verbinding hebben genoemd: ‘Drentse Landschap is geworden tot wat ze nu is door anderen op te zoeken en van elkaars kracht gebruik te maken. Door steeds de verbinding te zoeken met mensen en organisaties waar je verder mee kunt.’

In het nummer geven onder andere Teddy Bezuijen, Melle Buruma, Marga Kool, Theo Spek, Uko Vegter, Tjalling Waterbolk en Bertil Zoer een impressie van belangrijke ontwikkelingen bij Het Drentse Landschap waaraan de naam Eric van der Bilt onlosmakelijk verbonden blijft. Zelf maakte ik de bijdrage ‘De monumenten van het Landschap’ over de steeds prominenter plaats van het cultureel erfgoed binnen Het Drentse Landschap.

Met zijn vieren bedachten en maakten we de special: Sonja van der Meer (organisatie), Sake Elzinga (fotografie), Albert Rademaker (grafische vormgeving) en ik deed de eindredactie.

U vindt Feest der Verbinding, dat slechts in kleine oplage in druk verscheen, hier digitaal