portfolio100 JAAR CHV

opdracht:
schrijven jubileumboek
opdrachtgever:
Coevorder Handelsvereniging

 Oud-bestuurslid Jan Plasman van de Coevorder Handelsvereniging had als voorbereiding op het boek dat in april 2007 ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging zou worden uitgegeven, een dossier aangelegd van bijna 500 pagina's. Bij het schrijven van het jubileumboek kon ik dan ook met een gerust hart mijn gang gaan. Alles wat maar enigszins van belang was voor de geschiedenis van de vereniging stond immers op papier...

Wat ik in het boek, dat de titel Ziet wat thans Coevorden u biedt meekreeg, vooral geprobeerd heb, is de historie van de CHV tegen de achtergrond van wat er in de stad Coevorden gebeurde, te schetsen. Een geschiedenis in de context van haar tijd en zo hoort het!

Albert Eising en Gert Stegeman van de Coevorder Handelsvereniging toonden zich tijdens de rit ware rotsen in de branding. Erik Heythekker van Grafiplan Geeuwenbrug verzorgde de boekproductie. Op een cd achterin het boek kwam speciaal voor de liefhebbers het complete dossier van Jan Plasman. (2007-04)