Featured

Meer dan een museumMEER DAN EEN MUSEUM
opdracht:
schrijven tekst profielbrochure
opdrachtgever:
Hunebedcentrum

 

Directeur Harrie Wolters vroeg me om samen met hem een brochure voor zijn Hunebedcentrum te maken: ‘Iedereen kent het Hunebedcentrum als een museum, maar we doen in Borger nog veel meer!’
In een aantal gesprekken zetten we op een rijtje wat er in onze profielbrochure zou moeten komen. Dat het Hunebedcentrum behalve het ‘fysieke’ museum ook een heel groot virtueel museum is, dat het een kenniscentrum is voor ons prehistorisch erfgoed en dat het bijvoorbeeld ook belangrijke samenwerkingsprojecten doet met Hondsrug UNESCO Geopark en Het Drentse Landschap. In de brochure maak je kennis met in totaal negen ‘platforms’ waarop het Hunebedcentrum regionaal, nationaal en internationaal opereert.

‘Huisvormgever’ Alie Goeree van het Hunebedcentrum maakte de 28 pagina’s tellende brochure Het Hunebedcentrum – Meer dan een museum. In de brochure staan fraaie geënsceneerde foto’s van Frank Wiersema van het dagelijks leven van de hunebedbouwers. De brochure is gedrukt op bijzonder papier, namelijk ‘Stone Paper’, waar geen boom aan te pas gekomen is. (september 2023)

 Download Het Hunebedcentrum – Meer dan een museum als pdf. Het Hunebedcentrum – Meer dan een museumDownload Het Hunebedcentrum – Meer dan een museum als pdf.

 hc trb2

Foto Hunebedcentrum/Frank Wiersema